ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ»

Δημοσιεύθηκε η δωδέκατη (12η) τροποποίηση της Πρόσκλησης «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» του ΕΠΑνΕΚ, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται α) ο χρόνος εκπλήρωσης της υποχρέωσης για την υποβολή του πρώτου αιτήματος πληρωμής και β) το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων.

Σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τριάντα έξι (36) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης. Σε έργα που ολοκληρώθηκαν μετά την προκήρυξη της Πρόσκλησης και πριν την έκδοση της απόφασης ένταξης δεν εφαρμόζεται η τήρηση του 36μηνου της προθεσμίας ολοκλήρωσης από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.

Έργο τουλάχιστον ίσο με το 30% του εκάστοτε εγκεκριμένου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της επένδυσης, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στους είκοσι τέσσερις (24) μήνες μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης και η επιχείρηση θα πρέπει να έχει υποβάλει σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή Αίτημα επαλήθευσης – πιστοποίησης το οποίο θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για αντίστοιχες του ανωτέρω ποσοστού δαπάνες.

Η εν λόγω προϋπόθεση θεωρείται ότι τηρείται σε περιπτώσεις έργων για τα οποία μέχρι την έκδοση της απόφασης ένταξης έχει υλοποιηθεί έργο τουλάχιστον ίσο με 30% ή έχει ολοκληρωθεί το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο, όπως αυτό έχει υποβληθεί και εγκρίθηκε.

Δείτε τη σχετική Απόφαση εδώ.

Περισσότερα άρθρα...