ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ “ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” ΚΑΙ “ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ” ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ 4399/2016

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Ανάπτυξης κου Άδωνι Γεωργιάδη, αναμένεται άμεσα (εντός του Μαΐου 2020) η προκήρυξη νέων κύκλων αναφορικά με τα καθεστώτα “ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” και “ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ”, στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.

Πιο συγκεκριμένα, στην σημερινή τοποθέτησή του, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού για τον μήνα Μάιο, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

“Έχουμε ήδη στείλει προς υπογραφή στον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, τον κ. Σκυλακάκη – θα έχουν υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα – και το ανακοινώνω τώρα, την έναρξη δύο νέων κύκλων στον Αναπτυξιακό Νόμο: για τις μικρές επιχειρήσεις, με επιπλέον 150 εκατομμύρια ευρώ, όπως ήταν και ο προηγούμενος κύκλος, είτε φορολογικές απαλλαγές, είτε επιδότηση, και για τη γενική επιχειρηματικότητα, με επιπλέον 350 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, και αυτό επίσης έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, είμαστε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μπορώ να σας μεταφέρω την απόλυτη αισιοδοξία μας ότι τις επόμενες ημέρες θα λάβουμε και την έγγραφη άδεια, να επεκτείνουμε τα προγράμματα φορολογικών ελαφρύνσεων και επιδοτήσεων των δύο διαφορετικών πεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου: των μικρών επιχειρήσεων, δηλαδή των επιχειρήσεων έως 50 εργαζόμενους, από τα 150 εκατομμύρια στο 1 δις ευρώ και της γενικής επιχειρηματικότητας, δηλαδή όλων των υπολοίπων επιχειρήσεων, από τα 350 εκατ. ευρώ στο 1 δις ευρώ.

Τα ποσά αυτά, έχουν προκύψει ως αιτήματα δικά μας, διότι μ’ αυτά θα μπορέσουμε να καλύψουμε το σύνολο των αιτήσεων που κατέθεσαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις προς έγκριση στον Αναπτυξιακό Νόμο, δίνοντας δυνατότητα σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα να έχουν τα αναγκαία κίνητρα για να υλοποιήσουν ταχύτερα και μέσα στις συνθήκες αυτές της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, τα επιχειρηματικά τους σχέδια και έτσι να καλύψουμε σε ένα μεγάλο βαθμό την αναπόφευκτη μεγάλη διαφαινόμενη ύφεση, που προκαλεί η συμφορά την οποία υφίσταται όλη η ανθρωπότητα καθ΄ όλο αυτό το διάστημα.”

Περισσότερα άρθρα...